sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Päivä Tampereella

Teimme eilen Raunistulan kerhon kanssa retken Tamperelle, matkan päätarkoituksena oli mennä katsomaan Nukkekotiyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttelyä Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarantaan. Näytteillä oli pitkä rivi rintamamiestaloja 1:18 ja 1:12 koossa sekä kolme kerrostaloa, joihin yhdistyksen jäsenet olivat saaneet lunastaa yksiöitä ja kaksioita sisustettavaksi. Minuakin houkutti huoneiston hankkiminen, mutta kun tekemistä ja kiirettä muutenkin on aika lailla, luovuin kuitenkin ajatuksesta. Kieltämättä näyttelyä katsoessa hieman harmitti, mutta ei voi mitään.

Tässä vähän näyttelyn satoa, ensin rintamamiestalot:Omat suosikkini näyttelyssä olivat nämä: Yhden naisen raati valitsi näyttelyn parhaaksi Anne Vesterholimin rintamamiestalon, se oli vuoteella lojuvaa täkkiä ja laskikasaa tonkivaa possua myöten aivan täydellinen!


Toiselle sijalle yhden naisen raatini nosti tämän muuntajan:


Sitten mennään kerrostaloihin:
 Tämä oli kerrostalohuoneista suosikkini:

Näyttelyssä oli myöskin satumaailmanurkkaus:


 Tämä Saara Vallinevan telttaileva lintu vei sydämeni!Pahoittelen kuvien laatua, töiden pleksit (ja tungos) vaikeuttivat kuvaamista melko lailla.

Näyttelyn jälkeen suuntasimme Vapriikkiin, jossa oli tämävuotiset Tampereen nukkekotimarkkinat, jossa tein nämä pienet ostokset:Pasha ja pääsiäismunat olivat Happy Little Muffinin pöydästä, lasilintujen tekijä on Tuula Nokkonen.

Entisenä tamperelaisena sydäntäni läikähdytti Vapriikin käytävällä oleva vanha trollibussi (eli johdinauto), jotka minun lapsuudessani vielä liikennöivät Tampereella.


Lopuksi piipahdimme vielä Tallipihalla pikaisilla ostoksilla ja kahvilla. Hauskan ja onnistuneen retken kotimatka oli hyvä aloittaa viehättävän kahvilan kuppikakun makea maku suussa.


Mies sai tuliaisiksi pienen taulun ja itselle yhdestä Tallipihan shopista tarttui mielestäni hyvin nukkekotiharrastajalle sopiva jääkaappimagneetti:


Lisää kuvia ja tunnelmia retkestämme on kerhomme blogissa.

5 kommenttia:

 1. Kivoja yksityiskohtia olet kuvannut ja magneetissa juuri osuva teksti! Ps. lintujentekijä on Tuula Nokkonen, Myrskylästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lintujentekijän nimestä, päivitän sen tekstiin.

   Poista
 2. Kivoja Näyttely kuvia! Me aloitettiin päivä ensin markkinoilla ja jatkettiin näyttelyssä. Kyllä oli hurjan paljon porukkaa liikkeellä!

  VastaaPoista
 3. Kivoja Näyttely kuvia! Me aloitettiin päivä ensin markkinoilla ja jatkettiin näyttelyssä. Kyllä oli hurjan paljon porukkaa liikkeellä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis Salmen puolesta, vaikka Salmen meno onkin semmoista vähän sinnepäin tyyliä :)
  Upeita kuvia olet onnistunut ottamaan ja niissäkin näkee mikä valtavan ihana kirjo on taloa ja asuntoa ja asukkia - ja niin upeita kaikki. Aina löytää toisten kuvista jotain uutta yksityiskohtaa jota ei ole itse vielä huomannutkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne! Thank you for your comments!